Aan de meet

Afscheid van de Tour de France

Van 1973 tot en met 2015 draaide Mart Smeets als wielerjournalist mee in het circus van de Tour de France. Met tweeënveertig kruisjes achter zijn naam nam hij afscheid.

In Aan de meet blikt hij terug op het jaarlijkse wielerspektakel, aan de hand van zijn meest gedenkwaardige ontmoetingen in bijna een halve eeuw Tour. Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Steven Rooks, Gerrie Knetemann, Jacques Anquetil, Jan Ullrich en Lance Armstrong zijn slechts een paar voorbeelden van de wielrenners die hij van dichtbij meemaakte. Hij voelde vriendschap en affiniteit, respect voor de prestaties, verwondering over het leven in deze vreemde zeepbel, afkeer van de bijna constante reeks leugens; al deze gevoelens komen terug in dit boek.

Tweeënveertig jaar Tour de France leverde een verzameling mooie, verrassende, soms wrede, maar altijd waargebeurde verhalen op.

Bekijk het SALUUT AAN MART SMEETS van DWDD op 8 juni ook HIER.

'Mart Smeets is als geen ander in staat om een uniek inkijkje te geven in het meest aansprekende en toegankelijke sportspektakel ter wereld, de Tour de France. Dat maakt op zich dit boek al uniek.****' Boekenflits

Saluut aan Mart Smeets
DWDD 8 juni 2016 http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/358082
Aan de meet
320 pagina's
verschenen mei 2016
paperback € 16,50
eBook € 8,99