Exclusief: gebonden autobiografie van Peter Donkersloot met gratis genummerde/gesigneerde litho
Koud bloed 26
Komt beroepscrimineel Willem Holleeder ooit nog op vrije voeten? Zijn strafzaak over zijn betrokkenheid bij een reeks liquidaties moet nog beginnen, maar nu al is duidelijk dat het er niet goed voor hem uitziet. Veel getuigen verklaren in zijn nadeel. Paul Vugts zet alle verklaringen op een rij. Van het beeld van de nationale knuffelboef dat nogal wat media de laatste jaren van hem schetsten, blijft niets over.
Voor Koud bloed mailde onze medewerker Erik Brouwer met ex-maffialid John Edward Alite. Het levert een lang en uniek verhaal op, het type verhaal waarvoor dit blad ooit is opgericht. Alite ontkracht de Gotti-mythe.
Het was groot nieuws in de media: volleybalster Ingrid Visser vermoord in Spanje. Wat kon een nationale sportheld hebben misdaan om in handen te vallen van een brute moordenaar? Onze Spaanse correspondent Edwin Winkels zet alle tot nu toe bekende feiten over de moord op haar en haar partner op een rij.
Rob Zijlstra duikt in de zaak Reinier S. De zoveelste rechterlijke dwaling? Of is hij terecht veroordeeld? Inmiddels zit hij zeven jaar vast, maar advocaat Geert-Jan Knoops gaat voor niets minder dan een volledige rehabilitatie: wie zijn ex, Gonda Drent, ook mag hebben vermoord, Reinier S. was het niet.
De Duitse Martha Kossakowski belandde tijdens de Eerste Wereldoorlog in Amsterdam en kreeg daar een relatie met diamantzager Wimpie Toorenberg. Hij was gek van haar. Maar of zij hem zag zitten? Steffie van den Oord reconstrueerde een liefdesdrama.
Lange verhalen dit nummer. Gelukkig. Aangevuld met onze vaste rubrieken over een crimineel graf, een plaats delict, misdaad in de Nederlandstalige muziek, en in de film (of eigenlijk deze keer: de fotografie). Met een gastbijdrage van Elsevier-collega Gerlof Leistra over de macht van motorclubs is dit een nummer geworden dat het best valt te omschrijven als het Groot Vakantieboek. Prettige zomer!